Yüzyıllardır Kullanılan Bir Tedavi Yöntemi: Hacamat

09-01-2019 18:47
Yüzyıllardır Kullanılan Bir Tedavi Yöntemi: Hacamat

Toptan Hacamat Kupası

 

Deri altında birikmiş, mikroorganizmaların salgıladıkları zehirli maddelerin vücuttan atılmasında kullanılan hacamat yöntemi, yüzyıllardır bilinen geleneksel bir uygulamadır. Bilinen tarihi 5000 yıl öncesine kadar uzanan bu yöntemin ilk kez Eski Mısır’da uygulandığı tahmin ediliyor.

Alternatif tıbbın etkisi kanıtlanmış en güvenilir ve en popüler uygulamalarından biri olarak hacamat gösterilebilir. Son yıllarda üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucu modern tıp hacamat yönteminin etkisini onayladı. Tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olan hacamat ağrının, sancının ya da hastalıkla ilişkili organın olduğu bölgedeki deride açılan küçük kesiklerden kan alınmasıyla gerçekleşir. Eski dönemlerde evlerde kullanılan bardaklar ve geniş ağızlı şişeler, kavanozlar gibi araçlarla gerçekleştirilen kan alma işlemi için günümüzde özel hacamat kupaları mevcut. Toptan Hacamat Kupası çeşitleri, işlemin kolayca ve başarılı şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Piyasada farklı çaplarda, cam ya da plastik hacamat kupası bulmak mümkün. Geleneksel yöntemde kupanın içindeki hava, içinde pamuk yakılarak alınır. Bununla birlikte piyasadaki vakumlu hacamat kupalarında kupa içindeki havanın alınması için bu işleme gerek yok.

 

Hacamatın Faydaları Neler?

 

Güvenilir ve basit işlem olan hacamat çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde çok büyük bir yardımcıdır. Hacamat kanda ve dokularda biriken toksinin atılmasını sağlar. Toksinlerden arınmanın bilinen en önemli etkilerinden biri vücudun dinçleşmesidir. Yoğun tempo içinde yaşayan modern insanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi elde etmesinin en sağlıklı yollarından biri olarak hacamat gösterilebilir. Kaslardaki sertliği çözüp kasları gevşettiği için yorgunluktan kaynaklanan ağrıları dindirir. Romatizmal ağrıların, kireçlenme, fıtık gibi sorunların neden olduğu ağrı ve sancıların hafifletilmesinde de hacamattan faydalanılabilir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunan hacamat yöntemi, vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Böylece çeşitli hastalıklara yakalanma riski düşer ve hastalık durumunda toparlanma daha hızlı gerçekleşir.

Hacamatın fizyolojik sağlık üzerindeki iyileştirmeleri, psikolojik sağlığı da olumlu etkilemektedir. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğu bir gerçek. Toksinlerden ve ağrılardan arınan, enerji düzeyi artan vücut daha olumlu bir zihinsel durum yaratacaktır.

Hacamattan faydalanabilmek için işlemin gereği gibi yapılması gerekir. Bu işe özel olarak tasarlanmış Toptan Hacamat Kupası çeşitleri hacamatı son derece kolay ve güvenilir hale getiriyor.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.